Kertaliput

Alla olevassa hintaesimerkkejä-sivullamme on esitetty hinnat yleisimmin käytetyille pikavuorojen reittiväleille.

Hintaesimerkkejä

Sarjaliput

Sarjalippujen hinnat ilmenevät oheisista taulukoista:
Lähiliikenne sekä vakiovuorot
Pikavuoromatkat

Hinnat muuttuvat matkan pituuden mukaan portaittain.

Paunun matkakortti

Paunun matkakorttia voit käyttää 30.6.2014 alkaen Paunun omassa pika- ja vakiovuoroliikenteessä.

Paunun oma matkakortti 22 tai 44 matkan käytännöllinen etäluettava sarjalippu, jolle ladatut matkat eivät vanhene vaan ovat käytettävissä pidemmänkin aikaa. Paunun matkakortille voit kätevästi matkasi yhteydessä ladata kulloinkin täydestä matkamäärästä puuttuvan määrän matkoja. Pienemmänkin latausmäärän yhteydessä on Paunun matkakortille ladattaessa alennus aina yhtä suuri kuin täyden 22 tai 44 matkan hankinnan yhteydessä! Kortin voit ladata kaikissa autoissamme sekä kahdessa myyntipisteessä (Tampereen linja-autoasema, Väinö Paunu Oy:n toimisto Nekalassa Kuoppamäentie 14). Paunun omaa sarjalippua hankittaessa peritään 5,00 € suuruinen korttimaksu.

Paunun matkakortin saat joko Paunun toimistolta (Kuoppamäentie 14) tai Tampereen linja-autoasemalta. Mikäli tilaat kortin Tampereen linja-autoasemalta on kortin toimitusaika maksimissaan viikko.

Seutuliput

Oheisesta taulukosta ilmenevät voimassa olevat seutulippuhinnat. Muiden alueellisten seutulippujen hintoja voi tiedustella oman alueen matkahuollon toimipisteestä. Matkahuollon kortille ladatun seutulipun käyttöaika on 30 vrk ostopäivää seuraavasta päivästä tai edellisen seutulipun umpeutumisesta. TKL:n kortille ladattuna seutulipun käyttöaika on 30 päivää ensimmäisestä käyttökerrasta. Lisätietoja seutulipuista saat osoitteesta: www.seutulippu.com

Tampereen alueen seutulippu 1.1.2012 alkaen 79,00 €
Tampereen seutulippu itäinen (Tampereelle ulottuen / TKL mukana) 128,00-176,00 €
Mäntän seutulippu alueellinen 50,00-89,00 €

Hintojen tarkastaminen

Matkalippujen hintoihin vaikuttavat useat eri tahot. Milloin lippuhinnan tarkka arvo on tärkeä, on syytä tarkistaa lipun hinta puhelinpalvelustamme, puhelin 0207-649400*. Näillä Väinö Paunu Oy:n internet sivuilla annetut hinnat ovat ohjeellisia ja julkaistu sitoumuksetta.Tampereen kaupungin seutuliikenne ja vakiovuoroliikenne


Tampereen kaupungin järjestämässä 30.6.2014 alkaneessa seutuliikenteessä noudatamme heidän lippuohjeitaan. Lisätietoa liikenteestä kuten taksoista saat tästä linkistä:
http://joukkoliikenne.tampere.fi/fi/muutokset-tampereen-seudun-joukkoliikenteessa-30.6.2014.html

Käteisen rahan ohella matkan voi maksaa kätevästi käyttäen maksuvälineenä nykyaikaista älykorttia. Korteista voi valita omaa matkustustarvetta parhaiten vastaavan. Säännölliseen kulkemiseen on usein edullisin vaihtoehto kuukauden voimassa oleva seutulippu. Lipun voi hankkia joko Matkahuollon kortille tai Tampereen ympäristössä myös TKL:n kortille.

Edullinen vaihtoehto on myös 44 tai 22 matkan sarjalippu. Sarjalippukortteja on saatavissa Matkahuollon sekä Paunun omille korteille. Huomaa kuitenkin, että Paunun matkakortti ei toimi maksuvälineenä Tampereen kaupungin järjestämässä seutu-liikenteessä. Sarjalippuihin voi ostaa lisämatkoja myyntipisteiden ohella kätevästi myös niissä autoissamme, jotka eivät liikennöi Tampereen kaupungin järjestämässä seutuliikenteessä.

Matkakortteja on saatavissa TKL:n ja Matkahuollon toimipisteistä kuten Tampereen linja-autoasemalta, missä voi myös tilata ja ladata Paunun omia kortteja. Paunun oman kortin toimitusaika on maksimissaan viikko.

Kertalipun maksuun tulee varata sopivan kokoista rahaa. Kuljettajalla on oikeus kieltäytyä ottamasta vastaan 20 euroa suurempia seteleitä vaihtokassan rajallisuuden vuoksi.

Lemmikit, pyörät ja sukset yms. matkatavara

Lähi- ja yhteistariffiliikenteessä lemmikeistä ei peritä maksua, mutta lemmikkieläinten kuljettaminen on kuljettajan harkinnassa. Kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta autoon lemmikkieläintä esimerkiksi jos auto on kovin täynnä, siellä on jo muita lemmikkieläimiä tai muut matkustajat vastustavat eläimen autoon ottamista. Muut matkustajat eivät voi estää opas- tai avustajakoiran nousemista autoon. Lemmikkieläimiä ei saa sijoittaa penkille eikä niitä saa pitää irrallaan.

Vakio- ja pikavuoroliikenteessä kuljetuslaatikossa olevat pieneläimet matkustavat maksutta, muista peritään matkan pituudesta riippumatta alin kertamaksu. Eläimiä ei kuljeteta ilman mukana seuraavaa matkustajaa. Asiakkaan matkatavarana kuljetettavasta polkupyörästä peritään alimman alentamattoman kertamaksun suuruinen maksu.

Vakiovuoroissa tämä maksu on 1.1.2013 lukien 3,30 euroa ja pikavuoroissa 6,60 euroa. Polkupyöriä kuljetetaan kulloisenkin tilakapasiteetin rajoissa. Yhdet sukset, golf-varusteet tai lumilauta matkustajaa kohden kuljetetaan maksutta tavanomaisena matkatavara. Maksutta asiakkaalla on oikeus kuljetetaan enintään kaksi laukkua tai vastaavaa tavanomaista matkatavaraa.

Matkalaukun ensisijainen tehtävä on suojata sisältöä vahingoittumiselta ja matkatavaroiden käsittely esimerkiksi autonvaihdon yhteydessä on mekaanista käsittelyä joka aiheuttaa normaalia kulumista. Tämän vuoksi Väinö Paunu Oy ei vastaa matkalaukulle tapahtuneista pienistä vahingoista, joita ovat esimerkiki naarmut, kolhut, likaantumiset, ulkoisten osien (pyörät, kahvat, lukot, vetoketjut, matkalaukkuhihnat) vauriot.

Kaukoliikenne

Vakio-, pika- ja ExpressBus- vuoroissamme matkan maksaminen käy autossa joko käteistä tai yleisimpiä luottokortteja käyttäen. Autosta on saatavissa myös menopaluu-, lapsi-, nuoriso-, opiskelija-, eläkeläis- ja sotilas-alennukseen oikeuttavat matkaliput. Matkalipun voi hankkia ennakkoon myös Matkahuollon tai esim. matkatoimiston kautta. Eräät erikoishinnat, mm. ryhmäalennus, edellyttävät etukäteen hankittua matkalippua. Alennukseen oikeutetun henkilön tulee aina lippua ostaessaan ja matkustaessaan osoittaa oikeutuksensa alennukseen. Opiskelija-alennus edellyttää voimassa olevin lukukausitarroin ja MH:n logolla varutettua opiskelijakorttia. Alennuksia ei voida myöntää jälkikäteen.

Kaukoliikenteeseen on säännöllistä matkustusta varten saatavissa kertalippuja edullisemmaksi tulevia 22 ja 44 matkan sarjalippuja. Sarjalippukortteja myydään Matkahuollon sekä Paunun omille älykorteille. Kortin hankinnassa auttavat Matkahuollon toimipisteet sekä Paunun asiakaspalvelu.

Pankki- ja luottokortit

Paunun autoissa pika- ja vakiovuoroliikenteessä käyvät kotimaisten pankkikorttien ohella maksuvälineenä seuraavat luottokortit: VISA, Eurocard/Masters, Diners Club ja American Express. Visa Electron -kortteja ei voida niiden reaaliaikaisen varmennusvaatimuksen vuoksi kelpuuttaa maksuksi linja-autoissa. Samoin reaaliaikaisen varmennusvaatimuksen vuoksi emme voi kelpuuttaa niitä S-Pankin Visa-Depet kortteja, joissa on reaaliaikaisen varmennuksen vaatimus. Lisäksi 1.1.2014 alkaen ei ole mahdollista enää autoissamme maksaa EMV-varmennuksen vaativan yhdistelmäkortin pankki-ominaisuudella. Luottopuolella voi kuitenkin maksaa edelleen. Matkahuollon sarjalippuja ei voi ostaa luottokortilla.

Paunun omien matkakorttien osalta asiakkaita palvelee asiakaspalvelumme osoitteessa:
Kuoppamäentie 14, Tampere puh. 020-7649416.
Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin kello 8.30 - 16.00.