Hyvä tietää: esim. matkatavarat, lemmikit, pyörät jne...

Mitä voit kuljettaa autoissamme ja miten?

HYÖDYLLISTÄ TIETÄÄ:

Näytä lähestyvälle bussille pysäytysmerkki riittävän ajoissa ja niin pitkään, kunnes kuljettaja laittaa vilkun päälle, jolloin tiedät hänen huomioineen Sinut. Hämärällä ja pimeässä heijastin, taskulamppu tai kännykän valaistu näyttö helpottavat huomaamista. Näytä pysäytysmerkki, vaikka Sinulla olisi etukäteen ostettu nettilippu.

Pysäkeiltä poistetaan Pikavuoro -lisäkyltit vaiheittain. Tämä ei aiheuta muutosta Paunun ExpressBus-vuorojen pysähtymiskäytäntöön, vaan bussit pysähtyvät edelleen aikataulussa mainituilla pysäkeillä.

Kertalipun maksamiseen on hyvä varata tasaraha. Matkalipun voi kaukoliikenteen autoissamme maksaa myös pankkikortilla sekä yleisimmillä luottokorteilla. 

Laita matkatavaroihin nimilappu tai muu selkeä merkintä, joka helpottaa oman laukun tunnistamista ja estää samanlaisten laukkujen sekaantumisen.

Matkalippu on syytä säilyttää koko matkan ajan mahdollista tarkistusta varten. Säilytä matkalippu myös matkan jälkeen, jos matkalla on ollut ongelmia ja syntynyt aihetta palautteen antamiseen.

Kuljettaja on kiitollinen, jos kerrot hänelle milloin matkustamon lämpötilaa tulisi nostaa tai laskea.

Myös tieto radion tai videon sopivasta äänenvoimakkuudesta tai toivomus radion sulkemisesta kokonaan lisää matkan mukavuutta. 

Kun painat STOP-nappia hyvissä ajoin ennen poistumispysäkkiäsi, vältyt pysäkin ohiajolta. 

MATKATAVARAT:

Yhdet sukset, golf-varusteet tai lumilauta matkustajaa kohden kuljetetaan maksutta tavanomaisena matkatavara. Maksutta asiakkaalla on oikeus kuljettaa enintään kaksi laukkua tai vastaavaa määrä tavanomaista matkatavaraa.

Matkalaukun ensisijainen tehtävä on suojata sisältöä vahingoittumiselta ja matkatavaroiden käsittely esimerkiksi autonvaihdon yhteydessä on mekaanista käsittelyä joka aiheuttaa normaalia kulumista. Tämän vuoksi Väinö Paunu Oy ei vastaa matkalaukulle tapahtuneista pienistä vahingoista, joita ovat esimerkiksi naarmut, kolhut, likaantumiset, ulkoisten osien (pyörät, kahvat, lukot, vetoketjut, matkalaukkuhihnat) vauriot.

LEMMIKIT:

Lähiliikenteessä noudatetaan Tampereen seudun joukkoliikenteen ohjeita lemmikkien kuljettamisesta. Lemmikeistä ei peritä maksua. 

Vakio- ja pikavuoroliikenteessä kuljetuskassissa, -laatikossa tms. olevat pieneläimet matkustavat maksutta, muista peritään matkan pituudesta riippumatta alin kertamaksu. Vakiovuoroissa tämä maksu on 1.1.2016 lukien 3,30 euroa ja pikavuoroissa 6,60 euroa. Paikkavarausta ei voi tehdä lemmikin kanssa matkustettaessa.

Eläimiä ei kuljeteta ilman mukana seuraavaa matkustajaa. Lemmikkieläinten kuljettaminen on aina kuljettajan harkinnassa. Kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta autoon lemmikkieläintä esimerkiksi jos auto on kovin täynnä, siellä on jo muita lemmikkieläimiä tai muut matkustajat vastustavat eläimen autoon ottamista. Bussissa jo olevalla allergisella matkustajalla on ensisijaisesti oikeus valita paikka tai tarvittaessa jopa pyytää kuljettajaa estämään lemmikkiä nousemasta autoon. Kanssamatkustajat eivät voi kuitenkaan estää opas- tai avustajakoiran nousemista autoon. Lemmikkieläimiä ei saa sijoittaa penkille eikä niitä saa pitää irrallaan. Lemmikkieläimet sijoitetaan bussiin siten, että niistä mahdollisesti aiheutuva haitta minimoituu. 

PYÖRÄT:

Normaaleja polkupyöriä kuljetetaan kulloisenkin tilakapasiteetin rajoissa. Niistä peritään kertamaksu 10,00 €/pyörä. Tilakapasiteettia voit tiedustella esim. vaihteestamme 0207-649400 tai sähköpostilla osoiteesta matkapalvelu@paunu.fi. Tiedustelu on tehtävä viimeistään 24h ennen vuoron lähtöä. Taittopyörän katsomme matkatavaraksi (=matkalaukuksi) joten sen voi ottaa mukaan ilman lisämaksua.